top of page

Η Μαρία είναι Ψυχολόγος υψηλής ειδίκευσης, εκπαιδευμένη σε διάφορες μορφές ψυχοθεραπείας. Οι τομείς των ειδικών ενδιαφερόντων της περιλαμβάνουν άγχος, σωματική υγεία και προβλήματα σχέσεων.

Εργαζόμενη στο NHS, η Μαρία είναι επικεφαλής των Κλινικών Υπηρεσιών και των Υπηρεσιών Ψυχολογίας της Υγείας για Χρόνια Νοσήματα (Clinical and Health Psychological Services for Long Term Conditions ) στο Thurrock, North East London NHS Foundation Trust. Εδώ, βοηθά τα άτομα που πάσχουν από διάφορα χρόνια νοσήματα και περίπλοκα ζητήματα ψυχικής και σωματικής υγείας να μάθουν να προσαρμόζονται καλύτερα και να ζουν με τις ασθένειές τους.


Παράλληλα με την κλινική της πρακτική στο NHS, η Μαρία αναλαμβάνει ιδιωτικά ενήλικες και εφήβους παρέχοντας υψηλής ποιότητας κλινική υπηρεσία. Στην ιδιωτική της πρακτική προσφέρει βραχεία, περιορισμένου χρόνου, καθώς και μακροχρόνια και ανοιχτού τύπου ψυχολογική θεραπεία. Παρέχει επίσης εκπαίδευση, κλινική επίβλεψη και εποπτεία, συμβουλές και υποστήριξη σε άλλους επαγγελματίες και εκπαιδευόμενους. Η Μαρία έχει μακρά εργασιακή εμπειρία με διαταραχές άγχους, κατάθλιψη, δεσμό προσκόλλησης (Attachment), διαπροσωπικά προβλήματα και τραύμα.


Είναι αξιοσημείωτο ότι η Μαρία έχει αναπτύξει ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό στιλ που αφήνει περιθώρια για διαφορετικές θεραπευτικές επιλογές. Αυτές οι επιλογές είναι όλες προσαρμοσμένες και προσανατολισμένες προς την ενδυνάμωση του ατόμου έτσι ώστε να μπορέσει να ζήσει με ενσυνειδητότητα την παρούσα στιγμή, να καταφέρει να συμφιλιωθεί με το οδυνηρό παρελθόν και να αισιοδοξεί για το μέλλον.


Η Μαρία έχει υψηλή εξειδίκευση και είναι ικανή να δημιουργεί θετικές, σταθερές θεραπευτικές σχέσεις και εργασιακές συμμαχίες (working alliances). Ως άτομο, είναι ήρεμη, ευπροσάρμοστη, αισιόδοξη, αξιόπιστη, χρήσιμη και θετική. Η ενσυναισθητική της προσέγγιση στις συναλλαγές της με τους άλλους δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ειλικρίνεια και διαφάνεια σε νέες προοπτικές και τρόπους εργασίας. Έχει κίνητρο και είναι ενθουσιώδης ως άτομο με μια ευέλικτη και προσαρμοστική προσέγγιση στη θεραπεία. Υποστηρίζοντας συνεχώς τη νέα μάθηση και την αυτο-ανάπτυξη, η Μαρία απολαμβάνει να γιορτάζει τις επιτυχίες και να επεκτείνει την κατανόησή της προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω. Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών της σπουδών στη Συμβουλευτική Ψυχολογία, εκπαιδεύτηκε πρωτίστως να σκέφτεται και να εργάζεται ενοποιητικά (integratively) και επιπλέον έλαβε εξειδικευμένη εκπαίδευση σε Attachment, Cognitive Behavioral Therapy (CBT), Person Centered και Psychodynamic Therapy. Μέσω της ιδιοσυγκρασιακής προσέγγισης της ενοποίησης διαφόρων θεωριών και θεραπειών, χρησιμοποιεί ευρέως αναγνωρισμένες ψυχολογικές θεραπείες με την πιο εκτεταμένη εμπειρική υποστήριξη. Αυτές οι θεραπείες είναι μοντέλα διάγνωσης που βασίζονται σε πρωτόκολλα για κοινά και αλλά και πιο πολύπλοκα προβλήματα ψυχικής υγείας.


Στην Ελλάδα, η Μαρία εργάστηκε σε υπηρεσίες σωματικής υγείας στο Armonia Rehabilitation Center με άτομα που έπασχαν από διάφορες παθήσεις, όπως νευρολογικά προβλήματα, καρκίνο, διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα, αυτοάνοσες ασθένειες και νόσο του Πάρκινσον. Επίσης, εργάστηκε για 8 χρόνια στο Assisting Nature Fertility Clinic, προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε άτομα που ξεκινούν θεραπεία γονιμότητας λόγω στειρότητας ή σωματικών προβλημάτων υγείας όπως καρκίνος των ωοθηκών, καρκίνος του μαστού, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, πρώιμη εμμηνόπαυση, αντισώματα που προσβάλλουν το σπέρμα , κιρσοκήλη και αγγειακός όγκος στους όρχεις.

Ως Λέκτορας και Επισκέπτης Λέκτορας, η Μαρία έχει διδάξει Αγγλόφωνους φοιτητές του τμήματος Ψυχολογίας (BSc, MSc, HND) στο City College, International Faculty of Sheffield University και στο Mediterranean College, Faculty of Derby University και Manchester Metropolitan University. Εκτός από αυτό, προσέφερε επίβλεψη και εποπτεία ατομική και ομαδική σε εκπαιδευόμενους συμβούλους.

 
Ως διορισμένη ψυχολόγος από τις δικαστικές αρχές, η Μαρία εργάστηκε για 5 χρόνια ως ειδικός μάρτυρας σε υποθέσεις σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης. Έχει μια μακρά εμπειρία διαχείρισης και ερμηνείας ψυχομετρικών και προβολικών τεστ, όπως το Family Appreciation Test. Επίσης, είναι πιστοποιημένη στη διαχείριση και ερμηνεία του Minnesota Multiphasic Personality Inventory (MMPI-2), το πλέον έγκυρο και αξιόπιστο εργαλείο για την εξερεύνηση της προσωπικότητας και της ψυχοπαθολογίας παγκοσμίως.


Η Μαρία ενδιαφέρεται για το τρίτο κύμα Γνωστικής Συμπεριφορικής Θεραπείας (ΓΣΘ ή CBT) και ψυχολογικές θεραπείες όπως είναι η Θεραπεία Σχημάτων (Schema Therapy) η Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης και οι παρεμβάσεις Ενσυνειδητότητας (Mindfulness based). Οι αρχικές της σπουδές στο Graphic Arts and Design παράλληλα με το ενοποιητικό θεραπευτικό της στιλ της επιτρέπει να ενσωματώνει κάποιες μορφές εικαστικών τεχνών στη θεραπεία χρησιμοποιώντας υλικά όπως χρώματα και χαρτί για να διευκολύνει την έκφραση συναισθημάτων, την επικοινωνία και την εξερεύνηση κατά τη διάρκεια των θεραπευτικών συνεδριών. Όντας ενεργή στη δική της συνεχή προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, εργάζεται ως αυτόνομος επαγγελματίας με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο των κατευθυντήριων γραμμών και των κωδίκων δεοντολογίας του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS) και του Συμβουλίου Επαγγελματιών Υγειονομικής Περίθαλψης (HCPC).


Εκπαίδευση

  • PsychD Professional Doctorate in Counselling Psychology, University of East London

  • MSc in Child Development, Institute of Education, University College London

  • BSc (Hons) in Psychology, University of Sheffield

bottom of page